În perioada 20 iulie - 16 august 2018, echipa Editurii Vremea este în concediu. Comenzile on-line primite în această perioadă vor fi livrate începând cu 17 august, în ordinea primirii lor.

13 and Mystery. Cei 13 și misterul

13 and Mystery. Cei 13 și misterul

Pagini: 144

Format: 13 x 20 cm

An aparitie: 2009

ISBN: 978-973-645-340-3


 
Pret in librarii:
18,56 lei (TVA inclusa)
Pret la comanda online:
16,70 lei (TVA inclusa)
 
disponibil Adauga in cos
 
13 and Mystery. Cei 13 și misterul

Ediție bilingvă!Povestea din spatele poveștii propriu-zise a început astfel: într-o după-amiază de vară, în 1966, pe când învățam pentru un examen la dicționarele englezești, am auzit deodată glăsciorul unui șoricel care a ieșit de sub masă. S-a recomandat drept Porthos și a declarat că avea să-mi ceară ceva urgent.

Deși i-am spus câte griji îmi făceam în privința examenului și cât de mult mai aveam de învățat, șoricelul nu m-a lăsat în pace, ci a insistat să-i fac dorința cunoscută lumii, punând-o imediat pe hârtie. Nici nu apucasem bine să-i fac pe voie, că alte făpturi, mai mici și mai mari, se repeziră buluc în odaie. 

Numărul lor creștea de la o clipă la alta.

Îndrăzneala șoricelului înlesnise pătrunderea în odaie a unor ființe care visau să ajungă personajele unei cărți.

Am dat la o parte dicționarele și, pe nerăsuflate, am scris primul capitol. Ceea ce mă uimea, pe când umpleam pagina, era viteza cu care zgomotoasele animale mă duceau încotro voiau ele. In poveste, nu aveam alt rol decât pe cel al cronicarului, pus să înregistreze cu grijă faptele și stările lor de spirit.

 

„Povestea celor 13” va cuceri copiii și-i va face pe adulți să se reîntoarcă in timp, pe vremea când pisicile, berzele si șoriceii vorbeau, când găinile, melcii și șopârlele făceau planuri, mopsul putea vorbi cu iepurii, iar copacii puteau participa și ei la acțiune.

Cartea, apărută pentru prima dată în 1968, a fost premiată de Uniunea Scriitorilor din România.

 

 

13-and-mystery.-cei-13---i-misterul

Ultimele vanzari

Cele mai vandute