A treia viață

A treia viață

Pagini: 184

Format: 13 x 20

An aparitie: 2011

ISBN: 978-973-645-408-0


 
 
nedisponibil
 
A treia viață

Traducere de Daniela Ionescu

Fiică a unei familii de intelectuali evrei din Sighet, Hédi Fried a fost deportată la Auschwitz împreună cu întreaga familie, în perioada ocupației maghiare a Ardealului de nord. A supraviețuit, împreună cu sora sa, și a ales să trăiască în Suedia.

Istoria deportării ei și cea a integrării dificile într-o nouă societate au fost scrise în două cărți, apărute deja în limba româna (Frânturi dintr-o viață. Drumul la și de la Auschwitz și Întoarcere la viață).

 

Hédi Fried

Personalitate marcantă a societății civile suedeze, Hédi Fried s-a remarcat prin activitatea neobosită pusă în slujba idealului înțelegerii și bunei conviețuiri între oameni. Eforturile ei de a face cunoscut coșmarul Holocaustului sunt concretizate în volumul Pendulul vieții. Pornind de pe pozițiile profesiunii de psiholog, ea a oferit, ani la rând, consiliere și tratament supraviețuitorilor Holocaustului stabiliți în Suedia. Organizarea unui centru, în care acești oameni suferind de traume profunde să fie întâmpinați cu căldură și înțeleși, este descrisă cu talent și seriozitate în volumul A treia viață.

 

a-treia-via

Ultimele vanzari

Cele mai vandute