În perioada 20 iulie - 16 august 2018, echipa Editurii Vremea este în concediu. Comenzile on-line primite în această perioadă vor fi livrate începând cu 17 august, în ordinea primirii lor.

Arhitectul G.M. Cantacuzino în dosarele Securității

Arhitectul G.M. Cantacuzino în dosarele Securității

Pagini: 300

Format: 13x20 cm

An aparitie: 2018

ISBN: 978-973-645-869-9


 
Pret in librarii:
32,00 lei (TVA inclusa)
Pret la comanda online:
28,80 lei (TVA inclusa)
 
disponibil Adauga in cos
 
Arhitectul G.M. Cantacuzino în dosarele Securității

Acest studiu al arhitectului Vlad Mitric-Ciupe, Arhitectul G.M. Cantacuzino în dosarele Securității, poate fi considerat o organică continuare, abordată la alt nivel, a unor opusuri care au devenit de referință în literatura de specialitate: Arhitecții români și detenția politică 1945-1964. Între destin concentraționar și vocație profesională, Arhitecți în recluziune, În numele tatălui. Supraviețuire și integrare socioprofesională în familiile arhitecților foști deținuți politici din România comunistă, îngrijirea memoriilor arhitectului Jean Schafhütl – deportat în U.R.S.S., precum și Mecanisme represive în școala românească de arhitectură 1944-1958 – o cercetare care va vedea în curând lumina tiparului.

Aceste studii sunt produsul interesului particular al editorului pentru descifrarea mecanismelor care au martirizat atâtea trupuri și conștiințe, fără să fie simple înșiruiri de fișe ale celor care au pătimit în sinistra perioadă care a înlocuit dragostea cu ura, fie ea de clasă, fie de rasă, și nici o simplă prezentare a destinelor unor oameni născuți și formați în normalitate și care au fost obligați să trăiască și să activeze într-o lume anormală.

arhitectul-g.m.-cantacuzino---n-dosarele-securit----ii

Ultimele vanzari

Cele mai vandute