Copilăria unui comic

Copilăria unui comic

Pagini: 272

Format: 13 x 20 cm

An aparitie: 2004

ISBN: 978-973-645-061-9


 
 
nedisponibil
 
Copilăria unui comic

Romanul autobiografic Copilăria unui comic (1992) reprezintă romanul generaţiei care a copilărit în anii ’70 în suburbiile Suediei. Figura centrală a romanului este băieţelul în vârstă de 12 ani Juha Lindstrom, clownul clasei.

Să fie amuzant este singurul lucru la care este bun.

Prin Juha facem cunoştinţă cu mama Ritva, tata Bengt, sora mai mică Marianne şi iepurele pitic Basinica şi fireşte, cu colegii de clasa: cea mai bună prietenă Jenny, cu agrafa ei urâtă de păr, de care lui Juha îi e ruşine, cu Thomas cel brutalizat de colegi, care are o mamă nemţoaica nebună, şi cu răutăcioşii Lennart şi Stefan.

 

Jonas Gardell

Obsesiile lui Gardell sunt constante - spectacolul ca substitut degradat şi degradant al vieţii, descompunerea corpului şi a sufletului (există o palpabilă teamă de bătrâneţe şi neputinţă în textele lui), tribulaţiile unei sexualităţi captive, în egală măsură homo- şi heterosexuală. Totul, într-un melanj (auto)ironic şi biciuitor, lipsit de compasiune pentru lumea pe care el însuşi o construieşte.

Autorul nu menajează nici cititorul, nici publicul, nici artiştii. E crud. Nu-l interesează, probabil, că nu-ţi vine să mergi, ca spectator, să vezi a doua oară un astfel de spectacol, cu o temă atât de nemiloasă.

 

copil--ria-unui-comic

Ultimele vanzari

Cele mai vandute