Curcubeul toamnei

Curcubeul toamnei

Pagini: 160

Format: 13 x 20 cm

An aparitie: 2008

ISBN: 978-973-645-306-9


 
Pret in librarii:
15,41 lei (TVA inclusa)
Pret la comanda online:
13,87 lei (TVA inclusa)
 
disponibil Adauga in cos
 
Curcubeul toamnei

„Cred că exista oameni cărora, atunci când viața nu le mai oferă speranța unor fărâme de bucurie, le apar în minte, ca un fel de compensare a derivei sufletului, amintirile. Bineînțeles, numai acelea care nu s-au scurs în nemărginirea timpului întocmai ca nisipul eliminat de un organism omenesc suferind." (Grigore Olimp Ioan)

 

„Curcubeul toamnei este o colecţie de scrieri ale unui descendent al unor familii însemnate din istoria României, ce a trăit ororile celor două războaie mondiale şi ale comunismului, dar şi fericiţii ani interbelici. Veţi găsi în acest volum amintiri despre curcubeiele văzute de autor, curcubeie reale - primul văzut în copilărie pe fereastra casei bunicilor, al doilea pe mare, al treilea la Paris, ridicându-se din spatele bazilicii Sacré-Coeur şi destrămându-se în Sena, al patrulea din avion, deasupra Veneţiei, şi ultimele trei în satul natal -, dar şi curcubeie simbolice - amintiri despre fiinţele dragi, curcubeie de lumină. Totul este povestit cu sensibilitatea şi înţelepciunea la care Grigore Olimp Ioan a ajuns după aproape un veac de viaţă.

 

În perioada dintre cele două războaie mondiale, Grigore Olimp Ioan era reporter la unul dintre cele mai importante ziare românești, Universul. Moștenise talentul de jurnalist de la tatăl său, Olimp Ioan, multă vreme corespondent de presă la Geneva și colaborator al lui Nicolae Titulescu. Din partea tatălui, era urmaș al colonelului Grigore Ioan, care și-a lăsat numele înscris în istoria țării, luptând vitejește în Războiul... de Independență. Din partea mamei, primise genele Otetelișanilor și ale înstăritei familii Istrati, din pitorescul sat moldovean Cucova. Era deci vlăstarul unor familii pe cât de diverse, pe atât de caracteristice societăți românești în dezvoltare, din ultimele două secole. Viața se anunța interesantă și senină pentru tânărul reporter. A venit războiul în care, în buna tradiție a bunicului său, a luptat pe front, alegând însă să lupte în aviație. Apoi au venit vremuri grele. Si, cu acea liniștită vitejie cu care au supraviețuit nenumărați români vitregiți de destin, Grigore Ioan a înfruntat viața, cutreierând șantierele țării și îndeplinind munca modestă de șef-mecanic. La apusul vieții, fostul jurnalist a hotărât să-și imortalizeze înaintașii în paginile unei cărți." (Silvia Colfescu)

 

curcubeul-toamnei

Ultimele vanzari

Cele mai vandute