Istorii din Bucureştiul neogotic

Istorii din Bucureştiul neogotic

Pagini: 168

Format: 13 x 20

An aparitie: 2015

ISBN: 978-973-645-679-4


 
Pret in librarii:
22,16 lei (TVA inclusa)
Pret la comanda online:
19,94 lei (TVA inclusa)
 
disponibil Adauga in cos
 
Istorii din Bucureştiul neogotic

Emanuel Bădescu (n. 25 august 1952 în oraşul Corabia) este bibliotecar în cadrul Cabinetului de Stampe al Biblio-tecii Academiei Române. Licenţiat în istorie, a colaborat cu peste 1000 de articole la revistele Formula AS, Magazin Istoric, Lumea Magazin, Historia, Descoperă, la Ziarul de Duminică şi la multe alte publicaţii. A publicat volumele 1 decembrie 1918 Alba Iulia-Bucureşti, Imnurile naţionale la români, Bucureştii subt Guvernul Vremelnicesc, Marele foc şi alte poveşti din Bucureşti, De toate din vechiul Bucureşti, Bucureştiul lui Mazar Paşa. Este coautor al volumelor Scurtă istorie a Regalităţii în România, Nicolae Ionescu. Bucureştii de altădată, De la Vatican la Ierusalim, Bucureştii în vremea lui Carol I (lucrare premiată de Uniunea Scriitorilor), Conspiraţia Securităţii, Carol Popp de Szathmári, fotograful Bucureştilor.

 

Emanuel Bădescu este un tezaur viu de istorie bucureşteană. Ar fi fost păcat ca nenumăratele sale articole despre Bucureşti să se piardă, risipite în publicaţii. Volumul Istorii din Bucureştiul neogotic este al treilea dintr-o serie de autor care va îngloba cele mai valoroase contribuţii ale lui Emanuel Bădescu la cunoaşterea în detaliu a istoriei oraşului.

 

 

La o primă vedere, s‑ar putea crede că, în Bucureşti, construcţiile neogotice sunt foarte rare. Că nu este aşa demonstrează eruditul istoric Emanuel Bădescu, într‑o suită de articole care descriu nu numai evoluţia acestui stil al mijlocului şi sfârşitului de secol XIX în Capitala României, ci şi clădirile aparţinând neogoticului pe care vitregia vremurilor şi hărnicia „investitorilor imobiliari” le‑au mai cruţat… Deocamdată.

 

istorii-din-bucure--tiul-neogotic

Ultimele vanzari

Cele mai vandute