Pendulul vieții

Pendulul vieții

Pagini: 216

Format: 13 x 20 cm

An aparitie: 2004

ISBN: 978-973-645-286-4


 
 
nedisponibil
 
Pendulul vieții

„Pendulul vieții" este un îndrumător pentru profesorii ce vor să predea Holocaustul. Cuprinde date istorice, sfaturi și metode de predare concepute de una dintre supraviețuitoarele Holocaustului.

Hedi Fried se străduiește să mențină vie în conștiința umanității monstruozitatea Holocaustului, care a frânt milioane de existențe.

Remarcabilă în cărțile ei este capacitatea de a povesti fără ură cumplita ei experiență. In același timp, este remarcabilă lupta ei neîncetata împotriva oricărei forme de genocid precum și vivacitatea și devotamentul cu care s-a pus în slujba cauzei nobile a educării tineretului în spiritul toleranței și înțelegerii.

 

Hedi Fried s-a născut în 1924, la Sighet, în familia unui medic stomatolog evreu. În 1944, în timpul ocupației maghiare asupra Transilvaniei de Nord, ea a fost deportată la Auschwitz împreună cu întreaga familie. Părinții ei au fost uciși în lagăr. Eliberată în 15 aprilie 1945, împreună cu sora ei, Hedi Fried a ales să trăiască în Suedia, unde, după imense eforturi, a reușit să-si refacă viața.

 

pendulul-vie--ii

Ultimele vanzari

Cele mai vandute