În perioada 20 iulie - 16 august 2018, echipa Editurii Vremea este în concediu. Comenzile on-line primite în această perioadă vor fi livrate începând cu 17 august, în ordinea primirii lor.

Români din Paris

Români din Paris

Pagini: 124

Format: 20 x 23,5 cm

An aparitie: 2018

ISBN: 978-973-645-866-8


 
Pret in librarii:
47,00 lei (TVA inclusa)
Pret la comanda online:
42,30 lei (TVA inclusa)
 
disponibil Adauga in cos
 
Români din Paris

   Trei nume legendare – Eliade, Cioran, Ionesco – reunite într-o fotografie făcută în 1977 de Louis Monier în Piața Fürstenberg – așa este Louis Monier prezent în memoria colectivă a românilor. Povestea acestei fotografii merită a fi spusă.


   În 1977, Pierre Belfond apelează la Louis Monier, fotograf liber profesionist încă din 1968, pentru o fotografie a lui Mircea Eliade, în compania prietenilor lui Ionesco și Cioran, în vederea lansării cărții „Încercarea labirintului” . Ionesco, Cioran și Eliade au acceptat fiindcă îl cunoșteau deja cu toții pe Louis Monier, care îi fotografiase pentru editurile lor. Dragostea pentru literatură și pasiunea de a le face portrete scriitorilor l-au condus pe Louis Monier spre întâlnirea cu acești giganți ai culturii secolului XX.


   În timpul întâlnirilor noastre, Louis Monier mi-a arătat mai multe fotografii cu Eliade, Ionesco și Cioran făcute de el, precum și portrete fabuloase ale lui Stéphane Lupasco, Vintilă Horia, Horia Damian, Constantin Virgil Gheorghiu, Monica Lovinescu și Virgil Ierunca. Astfel a încolțit în mintea mea ideea acestei cărți, cu mai bine de zece ani în urmă. Mi s-a părut important ca o astfel de comoară să fie arătată publicului larg.


Basarab Nicolescu

rom--ni-din-paris

Ultimele vanzari

Cele mai vandute