În perioada 20 iulie - 16 august 2018, echipa Editurii Vremea este în concediu. Comenzile on-line primite în această perioadă vor fi livrate începând cu 17 august, în ordinea primirii lor.

Scrisori către Trancu-Iaşi

Scrisori către Trancu-Iaşi

Pagini: 120

Format: 13 x 20 cm

An aparitie: 2009

ISBN: 978-973-645-320-5


 
Pret in librarii:
15,41 lei (TVA inclusa)
Pret la comanda online:
13,87 lei (TVA inclusa)
 
disponibil Adauga in cos
 
Scrisori către Trancu-Iaşi

Dragă Ioana,


Mă căznesc să găsesc cuvintele potrivite ca să-ţi pot descrie cât mai sugestiv ce au însemnat pentru Bucureştiul muzical, şi chiar cel nemuzical, cele trei săptămâni în care prezenţa lui Sergiu a însemnat al doilea mare eveniment după cutremur.
A zdruncinat apatia muzicală care de ani şi ani de zile ne-a cuprins datorită zelului mediocrităţilor care o dirijează (la propriu şi la figurat).
Desigur, în 1970 venirea lui Sergiu cu orchestra din Stockholm a însemnat un eveniment. Atunci cine a putut obţine bilete s-a declarat fericit, cine a rămas pe dinafară s-a consolat cu transmisiunile la TV a căror înregistrare a alimentat din când în când programele TV-ului. Însă atunci prea puţini au bănuit la ce potenţial se ridică personalitatea lui Sergiu. Atunci a fost de acord aproape toată lumea că este un mare dirijor, fără să ştie cât de mare este…


(Scrisoarea lui Eugen Trancu-Iaşi către Ioana Celibidache, soţia dirijorului)Sergiu Celibidache
Sergiu Celibidache (28 iunie 1912, Roman - 14 august 1996, La Neuville-sur-Essonne, Franţa) a fost un dirijor şi compozitor român, membru de onoare al Academiei Române. Apogeul carierei sale internaţionale e atins în perioada în care a condus Filarmonica din München.

scrisori-c--tre-trancu-ia--i

Ultimele vanzari

Cele mai vandute