Editura acreditata CNCS

Cumparaturi:
Total 0,00 lei
 x 

Cosul de cumparaturi e gol

Total 0,00 lei

Pachetul "Primul Război Mondial"

Disponibilitate: În stoc

Trei cărți scrise în ritm alert, cuprinzând povestiri sub formă de memorii ale unor oameni de vază, despre cele ce au trăit în timpul Primului Război Mondial.

  • Un destin ciudat” cuprinde jurnalul unui doctor american care a petrecut doi ani pe frontul românesc al Primului Război Mondial. De familie foarte bună, doctorul Breckinridge Bayne a venit în România pentru marea aventură a războiului, nimerind însă într-o încleștare dificilă pentru salvarea vieții răniților și cu mentalitatea înapoiată a comunităților rurale. Jurnalul descrie momente dramatice trăite de doctorul american printre români, dar și momente care descrețesc frunțile.
  • Capitala sub ocupația dușmanului” sunt memoriile lui Constantin Bacalbașa despre cei doi ani în care Bucureștiul s-a aflat sub ocupație germană, 1916-1918. Dincolo de valoarea documentară a lucrării, se remarcă capacitatea autorului de a-l purta pe cititor în culisele politicii fără a-l plictisi, ba dimpotrivă, dezvăluindu-i amănunte inedite, necunoscute despre adevăratul chip al ocupantului german.
  • Porumbacu”, scrisă de Henri Stahl, conține o serie de povestiri de pe frontul Primului Război Mondial, inspirate de cele trăite chiar de autorul însuși. Scriitorul, locotenent în rezervă între 1914 și 1918, dezvăluie existența „celor mici”, după cum îi numea Nicolae Iorga, a soldaților simpli, „ce dau unei oștiri nu numai vitejia și supunerea, dar și voioșia și seninătatea”, acei „bieți oameni care rabdă mai mult decât ceilalți și, la întâmplare, pot dovedi că și din punctul de vedere moral, pot mai mult decât ei”.

Prețul pachetului este redus cu 20%.

81,00 lei
64,80 lei
Un destin ciudat, de Ernest H.Latham Jr.
Capitala sub ocupația dușmanului, de Constantin Bacalbașa
Porumbacu, de Henri Stahl

Contact: 021.335.81.31

Comenzi telefonice

Luni - Vineri: 09:00 - 13:00

Program de lucru cu publicul

Livrare gratuită Poşta Română

Pentru comenzile de peste 100 RON

Modalităţi de plată

Card bancar, ramburs, numerar

Contact

Fii la curent cu ultimele noutăţi! Abonează-te la newsletter.