Coșul meu
Total 0,00 lei
 x 

Cosul de cumparaturi e gol

Total 0,00 lei

Bilet de ieșire. Memorii din vremea ciumei

Memoriile lui Petre Mihai Băcanu ne arată de-a lungul unei întregi vieți, începând cu anii copilăriei, fața hidoasă a regimului comunist. „Pe când încercam să desluşesc rosturile vieții, înfruntam teama, ca să dobândesc curajul.”

Familii și conace boierești din Moldova

Volumul prezintă istoria familiilor Ghica-Deleni, Rosetti și Ghica-Trifești, legată intrinsec de cele trei moșii și conace din Moldova, în care s-au născut, au trăit și, în primul caz, au și murit: Deleni, Căiuți și Trifești. Au fost, toate, reședințe mândre cândva, azi uitate, abandonate sau demult dispărute, dar a căror poveste – reconstituită cu migală – reînvie stilul de viață al boierimii moldovene

Bariera Vergului... și dincolo de barieră

„Aducerile mele aminte pleacă totdeauna din Frunzei 25 și din Bariera Vergului. Este o stradă nu prea lungă, pavată cu pietre de râu, cu trotuare asfaltate târziu, la câțiva ani după ultimul Mare Război; pornește din Țepeș Vodă și se isprăvește, după circa o sută de case și curți înșirate cuminți pe o parte și alta, în Strada Orzarilor, care te scoate în Bariera Vergului, la lărgime.” Autorul

Despre nedumeriri

Dialogul imaginar dintre „personajul” Alexandra Târziu și un misterios domn Fiterman este completat de scurte secvențe de „Breaking News”, în care talentul satiric și sarcasmul autoarei se dezlănțuie, ajungând până la subiectele celei mai crunte actualități (pandemia de COVID, războiul genocidar din Ucraina etc.).

Memorii

Legendara Joséphine Baker – dansatoare, actriță, cântăreață, scriitoare, militantă pentru drepturile civile ale populației de culoare din Statele Unite și... erou național al Franței (decorată pentru activitatea ei în timpul celui de-al Doilea Război Mondial) – a atins, în 2021, o nouă culme: și-a făcut intrarea în Panteon.

Mahalale de patrimoniu din centrul Capitalei

Centrul Capitalei ascunde comori și generează povești de dragoste: între case și cei care le-au construit, locuit, îngrijit sau părăsit; case de patrimoniu, case istorice. Case ale căror ferestre, pereți, marchize, bovindouri spun, la rândul lor, povești. Case peste care au trecut decade, care au iubit și au fost iubite, care au suferit dar au refuzat să piară.

Contact: 021.335.81.31

Comenzi telefonice

Luni - Vineri: 09:00 - 16:00

Program de lucru cu publicul

Livrare gratuită Poşta Română

Pentru comenzile de peste 200 RON

Modalităţi de plată

Card bancar, ramburs, numerar

Contact

Fii la curent cu ultimele noutăţi! Abonează-te la newsletter.