Coșul meu
Total 0,00 lei
 x 

Cosul de cumparaturi e gol

Total 0,00 lei

Dragii noștri, s-a încheiat o nouă ediție a Târgului de Carte Gaudeamus.

Vă mulțumim tuturor pentru participare, pentru cumpărături și pentru faptul că rămâneți alături de noi și prin intermediul platformei online și a rețelelor sociale.

Editura Vremea a avut și onoarea de a fi răsplătită cu Premiul pentru Excelență al Gaudeamus 2024, ceea ce a făcut această ediție și mai minunată pentru noi.

Dragii noștri,

Se apropie cu pași (prea) rapizi o nouă ediție a Târgului de Carte Gaudeamus.

Așadar, v-am pregătit lansări peste lansări, cărți una și una, plus promoții surpriză. Această ediție Gaudeamus se va desfășura în standul editurii Vremea din Pavilionul B2, Romexpo, sub auspiciile princiare ale celei mai îndrăgite prezențe (și singura de neînlocuit) din echipa noastră: blănoasa Sophie Luna Alice.

Găsiți mai jos programul lansărilor.

Dragii noștri,
Marți, 19 noiembrie, ora 18:30, vă invităm la Librăria Humanitas Cișmigiu, cu prilejul lansării cărții „Mahalale de patrimoniu: Sfânta Ecaterina și Flămânda”, de Ana Rubeli. Vor lua cuvântul Acad. Georgeta Filitti, Silvia Colfescu și, evident, autoarea.

Evenimentul marchează un proiect editorial de succes și reafirmă misiunea pe care Silvia Colfescu, directoarea Vremea, a imprimat-o colecției Planeta București: de salvare, sub forma culturii scrise, a patrimoniului arhitectural și a istoriei sociale a Capitalei.

Dragii noștri,

Avem plăcerea să vă invităm la lansarea albumului consacrat artistului Camilian Demetrescu, una dintre cele mai proeminente personalități ale exilului românesc, de la a cărui naștere se împlinesc 100 de ani. Cu acest prilej, volumul va putea fi achiziționat la cel mai mic preț al pieței. Evenimentul va avea loc pe 31 octombrie, ora 17:00, în cadrul Bibliotecii Centrale Universitare, Aula Carol 1, în prezența unor distinși invitați la cuvânt:

Dragii noștri,

Miercuri, 25 septembrie, ora 18:30, vă așteptăm la Jockey Club. Vom lansa „Cartea de aur a familiei Suțu” în prezența autorului și a invitaților săi de seamă: Academician Georgeta Filitti, Silvia Colfescu, Doctor Narcis Dorin Ion. Volumul reprezintă o apariție de excepție în colecția Aristocărți, o lucrare de proporții dedicată familiei Suțu și menită a rămâne ca o mărturie generațiilor următoare. Informațiile sunt bogat ilustrate cu imagini ce reconstituie o întreagă istorie a locurilor și epocilor reprezentative pentru această mare familie.

Editura Vremea, în parteneriat cu Muzeul Municipiului București, are bucuria de a vă invita la lansarea cărții „Casa Suțu. Palatul și fantomele sale”, de Nazen Ștefania Peligrad. Tipărit în condiții grafice remarcabile, volumul redă nu doar istoria fascinantului palat, ci și a familiei care i-a dat numele. În prezența autoarei vor lua cuvântul dna Silvia Colfescu, directorul editurii Vremea, și dl Radu Negrescu-Suțu. La locul evenimentului cartea va putea fi achiziționată la cel mai mic preț de pe piață. Rețineți datele: joi, 26 septembrie, ora 18:30, foaierul Palatului Suțu.

Editura Vremea și Narcis Dorin Ion anunță lansarea volumului Familii și conace boierești din Moldova în mai multe orașe din țară. Este începutul unui turneu de promovare atât a lecturii, cât și a patrimoniului arhitectonic și social național. Cercetător pasionat al domeniului reședințelor boierești, Narcis Dorin Ion dorește în acest fel să dovedească potențialul turistic al României prin valorificarea acestui patrimoniu rezidențial încă neintrodus în circuitul turistic.

Editura Vremea are plăcerea să vă invite la un eveniment de carte prilejuit de publicarea romanului Țara brânzei , la 25 de ani de la prima apariție. Cu această ocazie, cititorii vor putea sta față-n față cu Felicia Mihali, autoarea cărții și una dintre cele mai importante scriitoare românce din Canada. Întâlnirea se va desfășura sub forma unui dialog cu Elena Vlădăreanu.

Miercuri, 26 iunie, ora 12, în cadrul Bibliotecii Academiei Române, Editura Vremea vă invită la un dialog inedit cu jurnalistul Petre Mihai Băcanu, pe marginea cărții sale de memorii Bilet de ieșire. Vor lua cuvântul Ana Blandiana și prof. ing. Nicolae Șt. Noica, autorul preferând să se angajeze într-un dialog cu publicul, în locul unei cuvântări. Evenimentul va fi încadrat de o expoziție de documente de arhivă, fotografii și instantanee din ziarul România Liberă.

Lansat în cadrul Salonului Internațional de Carte Bookfest 2024, volumul intitulat Bilet de ieșire. Memorii din vremea ciumei a fost cel mai vândut titlu al Editurii Vremea la acest târg și a prilejuit rememorarea unor practici specifice Securității, în istoria recentă a poporului nostru: arestări abuzive, anchete nemiloase și bătăi cumplite, în cazul de față, „experimentate” pe propria piele de către jurnalistul Petre Mihai Băcanu.

În perioada 29 mai-2 iunie, Editura Vremea v-a dat întâlnire la Romexpo, în cadrul Salonului Internațional de Carte Bookfest. Cărți despre istoria arhitecturală, mondenă și comercială a Capitalei, memorii îndelung așteptate și evenimente cu ștaif au fost surprizele pregătite de Silvia Colfescu, director Vremea, și de echipa sa, în spiritul caracteristic, eficient și sufletist.

„Față-n față cu cititorii” a fost sloganul sub care Editura Vremea a pregătit pentru această ediție a Salonului Internațional de Carte Bookfest apariții editoriale una și una și întâlniri directe cu autorii lor. Colecțiile Planeta București, Fapte Idei Documente și Arhiteme și-a întâmpinat cititorii cu noi titluri interesante, iar galeria de autori consacrați a fost îmbogățită special pentru acest târg.

Cele mai vândute titluri Vremea în cadrul Salonului Internațional de Carte Bookfest au fost:

Dragii noștri,

Mai sunt doar câteva zile până la deschiderea Salonului Internațional de Carte Bookfest 2024. Și cum niciun Bookfest nu se poate fără editura Vremea, vă așteptăm la standul A12 cu o sumedenie de surprize, cărți de calitate și lansări pe măsură.

Găsiți mai jos programul lansărilor de carte pregătite de editura noastră în perioada 29 mai – 2 iunie, la spațiile de evenimente ale Pavilionului B2, Romexpo.

Vă așteptăm!

Lansare carte                                                 Dată și oră                   Spațiu

Roșu sec                                                       05/29/17:00-17:25         Scena Arca

Bariera Vergului                                              05/30/17:00-17:25         Cafeneaua Artelor

Vartan Arachelian deschide Cutia Pandorei la Editura Vremea!

Editura Vremea și Vartan Arachelian vă invită miercuri, 8 mai, ora 11:00, la Biblioteca Academiei Române, cu prilejul lansării unei cărți-eveniment, dedicate unui subiect istoric controversat și în egală măsură sfâșietor: genocidul armean început la data de 24 aprilie 1915. Cartea se bazează pe o cercetare minuțioasă a arhivelor diplomatice românești și conține ilustrații oferite de Muzeul Genocidului Armean și de Episcopia Bisericii Armene din Nagorno-Karabah.

Sâmbătă, 27 aprilie, ora 13:00, editura Vremea vă invită la Sala Acvariu a Muzeului Național al Țăranului Român pentru un eveniment inedit: VREMEA Floriilor, o altfel de celebrare a sărbătorilor pascale. Cărți dedicate marilor texte ale creștinismului, sfaturi despre cum ne păstrăm silueta și amintiri din vechiul București sunt promisiunile unei după-amieze în compania unor invitați încântători: Pr. prof. dr. Wilhelm Dancă, nutriționistul Cristian Mărgărit, Prof. dr. Adrian-Silvan Ionescu.

Joi, 4 aprilie, se împlinesc 80 de ani de la ceea ce poate fi descris drept o tragedie bucureșteană: bombardamentele care au lovit Capitala în primăvara lui 1944. Alexandru Armă dedică acestui dramatic eveniment un album fotografic aparte, menit să reînvie un moment de istorie cumplită: Bombardamentul din 4 aprilie 1944. O tragedie bucureșteană.

Povestea unui refugiat din Basarabia se întoarce în... Basarabia. Cartea De comuniști am fugit, peste comuniști am dat va fi lansată la Cahul la finalul lunii martie, în prezența autorului, Ionuț Iamandi, de profesie jurnalist. Evenimentul va avea loc într-un cadru cultural foarte potrivit: Universitatea de Stat Bogdan Petriceicu Hasdeu.

Publicată la editura Vremea cu doi ani în urmă, chiar în contextul atacării Ucrainei de către trupele rusești, cartea De comuniști am fugit, peste comuniști am dat va fi prezentată la Cahul, în data de 26 martie. Moderator va fi dl Ion Ghelețchi, iar publicul va afla cele mai interesante detalii ale poveștii chiar de la autor.

Rețineți detaliile lansării:

  • Marți, 26 martie 2024, Cahul
  • Ora 11:30

Dragii noștri,

Vă așteptăm la prima lansare de carte a editurii Vremea pe anul 2024!

La Librăria Humanitas Kretzulescu va avea loc prezentarea cărții „Cum să-l falsifici pe Dali”, de Bogdan Iorga. Rețineți detaliile: joi, 14 martie, ora 19:00, în centrul Bucureștiului. Alături de cititori vor fi Adrian-Silvan Ionescu, Dan Mircea Cipariu și, bineînțeles, autorul – Bogdan Iorga. Evenimentul va fi moderat de directorul editorial Vremea, doamna Silvia Colfescu.

Dragii noștri,

Vă invităm cu mare bucurie să ne fiți alături la evenimentele pe care le-am pregătit iubitorilor de carte cu prilejul Târgului de carte GAUDEAMUS 2023. Anul acesta, târgul are loc în Pavilionul A, iar pe noi găsiți chiar la intrare, pe nivelul 3.2.

Invitați-surpriză, cărți încinse de căldura tiparului, personalități ale vieții artistice și culturale din România – le-am adunat pe toate într-o ediție de târg sperăm noi cât mai grozavă.

Găsiți mai jos programul lansărilor editurii Vremea:

Dragii noștri,

După maratonul lansărilor de carte din cadrul Salonului Internațional Bookfest 2023, a sosit clipa să ne întoarcem la evenimente de același tip, într-o atmosferă mai tihnită. Drept urmare, vă invităm la lansarea cărții Marginile Marii Uniri ce va avea loc la Librăria Humanitas Kretzulescu, în data de 15 iunie.

Nu ratați detaliile:

O carte excepțională vine să completeze colecția de succes ArhiteTeme – o carte clasică, despre... limbajul clasic al arhitecturii. Autorul este John Summerson, unul dintre cei mai importanți istorici britanici ai arhitecturii. Scurta descriere a acestui stil arhitectural pe care o realizează John Summerson sub titlul „Limbajul clasic al arhitecturii” nu poate lipsi din biblioteca cititorilor Vremea.

Urmează să fie lansată în cadrul Salonului Internațional Bookfest și este rodul unui proiect susținut de Ordinul Arhitecților din România, din timbrul de arhitectură.

Dragii noștri,

Ediția 2022 a Târgului de Carte Gaudeamus s-a încheiat aseară, la capătul a cinci zile de întâlniri cu autori și cititori ai colecțiilor Vremea, cinci zile de lansări de carte și surprize sub forma unor pachete pentru sărbătorile de iarnă.

În ce privește preferințele cititorilor, cele mai vândute zece titluri Vremea la această ediție de Gaudeamus au fost:

1.De pe vremea lui Pazvante , de Liviu Groza

2.Pe sub nucii Mitropoliei, de Radu Stanciu

Dragii noștri,

În perioada 7-11 decembrie, se desfășoară târgul de carte Gaudeamus, ediția 2022.

Editura Vremea va fi prezentă la standul cu nr. 74, unde vă vor aștepta o sumedenie de surprize - cărți proaspăt ieșite din tipar, pachete fascinante, reduceri și cadouri.

Un Cristian a stat de vorbă cu Silvia Colfescu, despre casa-editură și editura-casă Vremea. A ieșit de aici o cărticică minunat de vie și de caldă, care deschide cititorului ușa în viața adeseori necunoscută a unei edituri bucureștene.

Cartea „Editura Vremea. 32 de ani, o bibliotecă” va fi prezentată publicului sâmbătă, 15 octombrie, ora 17:00, la Teatrul unteatru, în prezența Silviei Colfescu. Volumul face parte din Colecția Brandul Cultural de București și a fost publicată la Casa de Pariuri Literare, sub atenta îngrijire a editorului Un Cristian.

Dragii noștri,

Vă mulțumim că ne-ați trecut pragul standului de la Bookfest 2022! A fost o ediție îndelung așteptată, plină de surprize frumoase și cu evenimente care sperăm că v-au bucurat. Iată cele mai vândute zece titluri ale editurii Vremea cu prilejul Bookfest 2022:

După doi ani de pauză apăsătoare, în sfârșit, echipa editurii Vremea vă dă întâlnire, față în față, în cadrul ediției 2022 a Salonului Internațional de Carte Bookfest. La standul editurii Vremea vă așteaptă cărți fascinante, publicate în colecțiile deja consacrate: Fapte Idei Documente, Planeta București, Aristocărți, Maria Montessori, Mic dar șic.

Iar dacă doriți să interacționați cu autorii editurii Vremea, sunteți invitați la prezentările de carte din cadrul Salonului Internațional de Carte Bookfest, conform programului:

Ne vedem pe 5 aprilie în sala Aula Magna din ASE!

Un prilej de a ne revedea cu cititorii: lansăm cartea „Un economist în misiune diplomatică la Berlin”, reprezentând memoriile lui Gheorghe Tașcă. Scris pe 3 caiete, manuscrisul s-a păstrat în familia diplomatului; a fost copiat cu râvnă de nepoata acestuia, Alexandra Filotti. Cartea, tipărită în două volume, a rezultat la inițiativa doamnei Alexandra Filotti, care a făcut și demersurile necesare pentru recuperarea documentelor privitoare la bunicul său, aflate la CNSAS și Ministerul de Externe.

Nu ratați un eveniment literar de excepție!

Avem bucuria să vă menționăm o nouă destinație în cadrul turneului „Pe urmele bunicului Mihai I”. Joi, 7 aprilie, Nicolae al României va fi prezent în Sala Mare a Bibliotecii Județene „Dinicu Golescu” Argeș, cu ocazia lansării pe plan local a albumului intitulat sugestiv „Bunicul meu Regele Mihai”.

Vestea evenimentului a fost preluată de presa locală pe larg, scriind pe acest subiect jurnaliștii de la Jurnalul de Argeș, Argeș Press, Regal Literar și Revista Agressive.

O întâlnire minunată, la ceas de seară, cu Nicolae al României la Hanul Manuc.

Prilejul ține de prezentarea albumului foto „Bunicul meu Regele Mihai”  - o apariție editorială absolut specială, în onoarea împlinirii a 100 de ani de la nașterea Regelui Mihai. Această carte-album reprezintă o adevărată incursiune în viața de familie a Majestății Sale. Fotografiile au fost selectate de Nicolae al României, din dorința de a-l prezenta pe Regele Mihai în ipostaza în care l-a cunoscut el însuși – cea de bunic, de cap al familiei.

Vă așteptăm sâmbătă, 4 decembrie, la lansarea albumului „Bunicul meu Regele Mihai”. Evenimentul se va desfășura în format fizic, în grădina Muzeului Național al Literaturii Române, începând cu orele 15:00.

Invitatul de onoare este Nicolae al României, lansarea urmând să fie moderată de directorul editorial al editurii Vremea, Silvia Colfescu.

Andrei și Mihaela Bîrsan vă invită la lansarea jurnalului lor de dragoste, „Iubita mea Mihaela”, realizat sub forma unui album foto alb-negru cu imagini începând din anii ’80.

Cele mai multe dintre fotografii i-au fost făcute Mihaelei de către Andrei, de-a lungul poveștii lor de dragoste; sunt însă și imagini în care cei doi apar împreună, fotografiați de prieteni – „Viorica, Pompi, Vili, Mitică sau Manivelă ... cine mai știe?” – Andrei Bîrsan.

Dragii noștri,
La început oficial de primăvară, vă invităm la un eveniment de gală!

Cartea „Cinci nemți români” va fi lansată luni, 2 martie, la Ateneul Român, într-un cadru oficial.

Invitații la cuvânt sunt:
•    Excelența Sa Domnul Cord Meier-Klodt, Ambasadorul Republicii Federale Germane
•    Andrei-Radu Dimitriu, directorul general al Filarmonicii „George Enescu” București
•    Silvia Colfescu, directorul Editurii Vremea
•    Marilena Rotaru, realizator tv

Vă așteptăm!

Dragi consumatori de carte bună și vinuri fine,


Avem pentru voi o invitație specială, duminică dimineața, pe 8 decembrie!

Cartea se va împleti cu arta, în atmosfera Conferințelor TNB. Și anume: o discuție cu Silvia Colfescu și Anamaria Smigelschi printre picturile lui Ion Alin Gheorghiu și Vladimir Șetran. Totul, susținut cu mici delicatese culinare și vin de Recaș.

Dragi cititori de carte bună,

Vă așteptăm la ediția 2019 a Târgului Internațional Gaudeamus cu nenumărate titluri noi, dar și cu lansări de carte pe măsură.

La standul Editurii Vremea din Pavilionul B2 Romexpo, veți găsi noutăți din toate colecțiile pe care le îndrăgiți deja: jurnale și memorii în cadrul colecției Fapte, Idei, Documente; un nou titlu al seriei de succes Poveștile Văratecului; o nouă carte delicioasă pentru copii, semnată de Kestutis Kasparavicius; titluri despre Bucureștiul de ieri și Bucureștiul de azi, în cadrul colecției Planeta București, etc.

Iată datele concrete ale lansărilor noastre de carte:

Joi 21 noiembrie
- Organizația, de Dan Bogdan
- ROMAERO 19510-2008, de Traian Doman
- Cele 50 de rețete ale bunicii mele, Belina, de Ileana Haber
Între 14.00-15.00 – Spațiul de evenimente „Mircea Nedelciu”

- Ce mai e nou prin București, de Silvia Mateescu
- Memorii, de Alexandru Șerbănescu
Între 16.00-17.00 – Spațiul de evenimente „Mircea Nedelciu”

 

Editura Vremea și Librăria Humanitas de la Cișmigiu vă invită la o seară absolut specială: lansarea cărții „Colecționarul”, de Andre Deloqué și Natalia Semenova! Joi, 24 octombrie, ora 19:00!
„Colecționarul” spune povestea fascinantă a lui Serghei Șciukin, cel care a lăsat Rusiei o impresionantă colecție de pictură, în special pictură impresionistă. Cu atât mai interesant este de citit această poveste a colecționarului de artă cu cât vorbim despre un om de afaceri mai degrabă decât despre un om de artă și despre tablouri nici măcar controversate la momentul achiziționării lor, ci mai degrabă despre picturi de-a dreptul hulite. Van Gogh, Gauguin, Matisse, Cézanne, Monet, Renoir, Degas și alții au primit o șansa din partea lui Serghei Șciukin pe baza unui fler destul de greu de înțeles, o șansă atunci când arta lor nu era considerată… artă.

 

Pagina 1 din 2

Contact

Fii la curent cu ultimele noutăţi! Abonează-te la newsletter.