Prezentele condiții de vânzare se referă pe de o parte la societatea comercială Editura Vremea S.R.L. identificată prin CUI RO 1557795 și înregistrată la Registrul Comerțului sub nr. J40/3296/1991 denumită vânzător și orice persoană fizică sau juridică care dorește să facă cumpărături online prin site-ul www.edituravremea.ro, denumită cumpărător.

 1. Introducere
 Vânzările online se supun prezentelor condiții generale, la care cumpărătorul aderă fără restricții sau rezerve în momentul în care a validat comanda prin mecanismul „coș de cumpărături”.
 
2. Informații
Comanda efectuată angajează cumpărătorul de o manieră irevocabilă. Comanda specifică în mod explicit și modalitatea de livrare. Vânzătorul va remite cumpărătorului în cel mai scurt timp un e-mail de confirmare a comenzii, sub rezerva indicării unei adrese de e-mail valide sau va încerca contactarea telefonică a cumpărătorului. Dacă procesul de confirmare a comenzii nu se poate realiza (o adresa de e-mail invalidă sau contactarea telefonică imposibilă), comanda făcută își pierde valabilitatea. Ofertele prezentate pe site sunt valabile doar în limita stocului disponibil. Prețul produselor este cel afișat în momentul lansării comenzii. Cheltuielile de livrare, în funcție de modalitatea de livrare aleasă vor fi indicate înainte de validarea definitivă a comenzii.
 
3. Modalități de plată și de livrare
Cumpărătorul are la dispoziție următoarele modalități de plată:


Pentru solicitanții de pe teritoriul României:
-           Plata se poate face ramburs la primirea coletului poștal, dacă s-a ales trimiterea prin poștă ca modalitate de livrare. Taxa poștală este achitată de editură pentru comenzile de peste 200 lei. Pentru comenzile sub 200 lei, se achită o taxă de ramburs de 16 lei.
-           Plata se poate face în numerar, la sediul editurii, din Str. Constantin Daniel, nr 14, sector 1, București, dacă s-a ales ridicarea cărților de la sediul nostru.
-           Plata se poate face și prin OP în contul RO 57 RNCB 00720 496921 00001, BCR sucursala Sector 1. În cazul plății cu OP se va aștepta intrarea banilor în contul editurii înainte de a fi expediată comanda.
-     Altă modalitate de livrare: prin firma de curierat.


Pentru solicitanții din străinătate:
-           Solicitanții din străinătate pot folosi sistemul de comandă prin site
-           Plata se va face doar online, conform facturii primite pe email.
-           Taxele de livrare sunt de 90 de lei pentru Europa și de 200 de lei pentru America.
-           Livrările în exterior se fac exclusiv prin Poșta Română.

4.  Dreptul de proprietate
Vânzătorul își rezervă dreptul de proprietate asupra produsului vândut până la momentul plății integrale a acestuia.