Coșul meu
Total 0,00 lei
 x 

Cosul de cumparaturi e gol

Total 0,00 lei

1. Informații despre site:
Site-ul www.edituravremea.ro este proprietatea firmei Editura Vremea S.R.L., cu adresa e-mail: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea. Pentru cumpărarea produselor de pe acest site trebuie să fiți de acord cu Condițiile generale de vânzare înainte de plasarea unei comenzi.


2. Proprietate intelectuală:
Utilizatorii site-ului pot trimite comentarii, sugestii, idei prin oricare dintre metodele puse la dispoziție atât timp cât conținutul lor nu este amenințător, ilegal, defăimător la adresa Editurii Vremea S.R.L. sau a unei terțe părți.
Conținutul site-ului, integral sau parțial, NU poate fi reprodus, duplicat, copiat, revândut, vizitat sau exploatat în scopuri comerciale fără acceptul scris al Editurii Vremea S.R.L.
Orice tentativă de fraudă va fi imediat raportată autorităților competente.
Orice conflict între firmă și clienți se încearcă a fi rezolvat pe cale amiabilă prin înțelegere între cele două părți, iar dacă acest lucru nu este posibil,se vor aplica prevederile legale românești din acest domeniu, soluționarea conflictelor fiind de competenta instanțelor din România.


3. Definirea părților:
- cumpărător: orice persoană fizică/juridică ce plasează o comandă online pe site-ul Editurii Vremea
- vânzător: Editura Vremea, cu sediul social pe str. Constantin Daniel, nr. 14, sector 1, București, având nr. de înregistrare la Registrul Comerțului: J40 /3296/ 1991, cod fiscal RO 1557795.
- produs: oricare dintre cărțile publicate de Editura Vremea, comandate online de cumpărător și care urmează a fi livrate de către vânzător.
- comandă online: document electronic prin care Cumpărătorul dorește să primească contra cost cărțile comandate, iar Vânzătorul se angajează să le livreze.

4. Plată:
Prețul, modalitatea și termenul de plată se specifică în Comanda online. După plasarea comenzii, Cumpărătorul primește pe email confirmarea înregistrării comenzii sale și factura. Modalitățile de plată sunt online, ramburs sau la sediul Editurii Vremea.

5. Protecția datelor:
Datele cu caracter personal ale clienților vor fi folosite de site-ul edituravremea.ro exclusiv pentru completarea comenzii online, livrarea cărților, schimb de mesaje cu personalul editurii, transmitere de newslettere.
Editura Vremea nu va difuza datele clienților săi către nicio terță parte, cu excepția autorităților în drept să le verifice, la cererea acestora, în baza legii.
Din cauză că datele personale stocate de site-ul edituravremea.ro sunt transmise electronic, Editura Vremea nu este răspunzătoare de pierderea sau copierea acestora de către persoane neautorizate, prin diverse sisteme de interceptare. Dar la sesizarea unei astfel de situații, Editura Vremea va acorda clientului toată asistența pentru rezolvarea acestei fapte penale.

1. Modalităţi de comandă

Din site-ul nostru vă puteţi alege orice carte care are afişat preţul în lei.
Parcurgând listele de cărţi, puteţi să reţineţi titlurile care vă interesează şi apoi să vă hotărâţi la cele pe care le comandaţi. Pe tot parcursul studierii site-ului, vă stă la dispoziţie opţiunea Coşul meu; de aici puteţi să vă reamintiţi ce cărţi v-au reţinut atenţia şi, eventual, să vă modificaţi comanda.

În momentul în care aţi definitivat lista de cărţi pe care le-aţi ales, vi se cer datele de identificare (din care nu pot lipsi adresa, numărul de telefon şi adresa e-mail) şi comanda este expediată prin email la editură. 


2. Modalităţi de livrare 


Trimitere prin Poşta Română

Pentru cărţile expediate în România, veţi primi avizul de la poştă pentru a merge şi ridica pachetul în 5-10 zile de la efectuarea comenzii. Pentru comenzile sub 200 lei, se achită o taxă poştală de 16 lei. Taxa poştală este achitată de editură pentru comenzile de peste 200 lei în țară.

Pentru cărţile trimise în străinătate, veţi primi coletul în aproximativ 15 zile de la efectuarea plăţii. Taxele poştale pentru trimiterile în străinătate depind de destinaţie: 90 lei pentru comenzile care vor fi trimise în Europa, respectiv 200 lei pentru cele către alte continente.


Trimitere prin curier

Pentru a vedea dacă localitatea în care se trimit cărţile este inclusă în aria de acoperire a curierului cu care lucrăm, vă rugăm verificaţi lista de localităţi din pagina de comandă.

Trimiterile prin curier se expediază contra unei taxe de 18 lei, care se adaugă automat la totalul comenzii dvs. atunci când selectaţi această modalitate de livrare.

Cărţile trimise prin curier ajung în aproximativ 2 zile lucrătoare. 


Ridicare de la sediu

Daca aţi ales să ridicaţi cărţile de la sediul nostru (Str. Constantin Daniel, nr. 14, Bucureşti, sector 1), puteţi face acest lucru de luni până vineri, între orele 9:00 şi 16:00, cu un telefon în prealabil.


3. Modalităţi de plată  


pentru solicitanţii de pe teritoriul României:

- prin card bancar

- ramburs, la primirea coletului poştal.

- în numerar, la sediul editurii, Str. Constantin Daniel, nr. 14, Bucuresti, sector 1, dacă aţi ales să ridicaţi cărţile de la sediul nostru. Vă rugăm să telefonaţi cu o zi înainte de data ridicării cărţilor.

- prin transfer bancar, în contul RO 57 RNCB 00720 496921 00001, BCR sucursala Sector 1, anunţându-ne în prealabil. În cazul plăţii prin transfer bancar, vom aştepta intrarea banilor în contul editurii înainte de a vă expedia comanda.

pentru solicitanţii din străinătate:

- prin card bancar

- prin transfer bancar, în contul RO 57 RNCB 00720 496921 00001, BCR sucursala Sector 1, anunţându-ne în prealabil. În cazul plăţii prin transfer bancar, vom aştepta intrarea banilor în contul editurii înainte de a vă expedia comanda.

 

 

Prezentele condiții de vânzare se referă pe de o parte la societatea comercială Editura Vremea S.R.L. identificată prin CUI RO 1557795 și înregistrată la Registrul Comerțului sub nr. J40/3296/1991 denumită vânzător și orice persoană fizică sau juridică care dorește să facă cumpărături online prin site-ul www.edituravremea.ro, denumită cumpărător.

 1. Introducere
 Vânzările online se supun prezentelor condiții generale, la care cumpărătorul aderă fără restricții sau rezerve în momentul în care a validat comanda prin mecanismul „coș de cumpărături”.
 
2. Informații
Comanda efectuată angajează cumpărătorul de o manieră irevocabilă. Comanda specifică în mod explicit și modalitatea de livrare. Vânzătorul va remite cumpărătorului în cel mai scurt timp un e-mail de confirmare a comenzii, sub rezerva indicării unei adrese de e-mail valide sau va încerca contactarea telefonică a cumpărătorului. Dacă procesul de confirmare a comenzii nu se poate realiza (o adresa de e-mail invalidă sau contactarea telefonică imposibilă), comanda făcută își pierde valabilitatea. Ofertele prezentate pe site sunt valabile doar în limita stocului disponibil. Prețul produselor este cel afișat în momentul lansării comenzii. Cheltuielile de livrare, în funcție de modalitatea de livrare aleasă vor fi indicate înainte de validarea definitivă a comenzii.
 
3. Modalități de plată și de livrare
Cumpărătorul are la dispoziție următoarele modalități de plată:


Pentru solicitanții de pe teritoriul României:
-           Plata se poate face ramburs la primirea coletului poștal, dacă s-a ales trimiterea prin poștă ca modalitate de livrare. Taxa poștală este achitată de editură pentru comenzile de peste 200 lei. Pentru comenzile sub 200 lei, se achită o taxă de ramburs de 16 lei.
-           Plata se poate face în numerar, la sediul editurii, din Str. Constantin Daniel, nr 14, sector 1, București, dacă s-a ales ridicarea cărților de la sediul nostru.
-           Plata se poate face și prin OP în contul RO 57 RNCB 00720 496921 00001, BCR sucursala Sector 1. În cazul plății cu OP se va aștepta intrarea banilor în contul editurii înainte de a fi expediată comanda.
-     Altă modalitate de livrare: prin firma de curierat.


Pentru solicitanții din străinătate:
-           Solicitanții din străinătate pot folosi sistemul de comandă prin site
-           Plata se va face doar online, conform facturii primite pe email.
-           Taxele de livrare sunt de 90 de lei pentru Europa și de 200 de lei pentru America.
-           Livrările în exterior se fac exclusiv prin Poșta Română.

4.  Dreptul de proprietate
Vânzătorul își rezervă dreptul de proprietate asupra produsului vândut până la momentul plății integrale a acestuia.

Scurt istoric

La 20 august 1990 Silvia Colfescu fondează, împreună cu Nicolae Henegariu, editura Vremea din București. Numele este o trimitere la Editura Vremea din perioada interbelică, căci noii editori îşi propun să continue tradiţia acesteia „în felul nostru și în lumina zilelor noastre”.

După ce renunţă, din motive practice (în principal accesul la resurse tipografice), la ideea înfiinţării unui ziar, fondarea unei edituri le apare drept cea mai bună metodă de a pune în practică ceea ce îşi doreau de fapt: publicarea documentelor marilor procese din timpul comunismului, despre care se ştia foarte puţin în acel moment.

În 1995 este lansată cea mai importantă şi mai longevivă colecţie a Editurii Vremea – FID („Fapte, Idei, Documente”), primele apariţii fiind documentele din procesul lui Lucreţiu Pătrăşcanu, cele privind reeducarea de la Piteşti şi de la Gherla, precum şi cele de la procesul lui Toma Arnăuţoiu.

Urmează apoi „Planeta Bucureşti” – altă colecţie emblematică a editurii Vremea, cuprinzând cărţi de istorie, memorialistică, interviuri, antropologie şi urbanistică având ca subiect capitala.

De-a lungul anilor, numărul colecţiilor a crescut, iar subiectele abordate s-au diversificat. FID a rămas însă definitorie pentru spiritul Vremii, continuând să scoată la iveală documente inedite privind istoria naţională recentă (inclusiv lucrări despre elita intelectuală interbelică, personalităţi ale vieţii politice şi culturale de dinainte de război şi experienţele acestora în anii comunismului).

Activitatea editurii Vremea nu a rămas neobservată, astfel că, pe lângă satisfacţia de a aduce sub ochii cititorilor cărţi de calitate, ne putem mândri şi cu câteva premii care ne onorează:

•1999: Premiul pentru „cea mai interesantă colecţie”, acordat de Asociaţia Editorilor din România în cadrul Târgului internaţional de carte Bucureşti pentru colecţia Fapte Idei Documente (FID)

• 2000: Premiul „G. Oprescu” al Academiei Române pentru lucrarea Arhitectura civilă de zid din Ţara Românească. Secolele XIV-XVIII (autor Tereza Sinigalia), Ed. Vremea, 2000

• 2001: Premiul „Lucian Blaga” al Academiei Române pentru lucrarea Helvetizarea României (autor Petre Pandrea, ed. îngrijită de Nadia Pandrea), Ed. Vremea, 2001

• 2007: Trofeul Gaudeamus (pe segmentul editurilor care au publicat mai puţin de 50 de titluri în anul 2006)

• 2009: Trofeul Gaudeamus (pe segmentul editurilor care au publicat mai puţin de 50 de titluri în anul 2008)

• 2016: Premiul pentru traducere „Antoaneta Ralian”, decernat în cadrul Târgului internaţional de carte GAUDEAMUS pentru traducători din limba română într-o limbă străină şi dintr-o limbă străină în limba română:

- Ioana Ieronim, House of the People – When Big Is Not Beautiful, ed. bilingvă, Ed. Vremea, 2016

- Grete Tartler, Poetry and Science – An Anthology of Contemporary Authors from Romania, ed. bilingvă, Ed. Vremea, 2016 (acordat pentru traducere din română într-o limbă străină)

 

Colecții

De-a lungul anilor, am iniţiat mai mult de 20 de colecţii, cu subiecte mergând de la istorie şi artă până la ficţiune, poezie, ghiduri turistice şi cărţi pentru copii (lista completă a colecţiilor noastre poate fi găsită pe Pagina principală). Cele mai cunoscute colecţii ale noastre sunt FID (Fapte Idei Documente), Planeta Bucureşti şi Arte.

Cărţile noastre vorbesc de la sine: lista completă a titlurilor apărute la editura Vremea între 2015 şi 2021 vă va spune exact cine suntem. Accesați aici lista completă a cărților publicate între 2015 și 2021.

 

Comitet editorial

Silvia Colfescu – Director editorial

Claudia Drăgănoiu – Redactor-şef

Alexandra Ciuciulin – Redactor

 

Comitet științific și referenți externi

Comitet ştiinţific:

Alexandra Gheciu - University of Ottawa

Doina Lemny – Muzeul naţional de artă modernă, Centrul Pompidou, Paris

Adrian-Silvan Ionescu – Institutul de Istoria Artei „G. Oprescu”, Academia Română

Laura-Claudia Stanciu – Universitatea „1 Decembrie 1918”, Alba Iulia

Referenţi ştiinţifici:

Alexandru-Florin Platon – Facultatea de Istorie, Universitatea „Al. I. Cuza”, Iaşi

Tereza Sinigalia – Facultatea de Istoria şi Teoria Artei, Universitatea Naţională de Arte, Bucureşti

Nicolae Noica – Academia Română, Bucureşti

Voica Maria Puşcaşu – Comisia Națională a Monumentelor Istorice

Filip-Lucian Iorga – Institutul Cultural Român, Bucureşti

Irina Stahl – Institutul de Sociologie, Academia Română, Bucureşti

Nicoleta Roman – Institutul de Istorie „Nicolae Iorga”, Bucureşti

Lelia Zamani – sociolog, cercetător independent, Bucureşti

Simona Preda – istoric, cercetător independent, Bucureşti

Andrei Popescu – istoric, cercetător independent, Bucureşti

 

Modalități de distribuție a cărţii

Cărţile editurii Vremea sunt distribuite la nivel naţional.

Avem relaţii de parteneriat cu librării din toată ţara: centrele Humanitas şi Cărtureşti, dar şi librării locale din Sibiu, Braşov, Oradea, Iaşi, Timişoara, Arad, Deva, Piteşti, Constanţa, Vâlcea, Cluj, Buzău, Baia Mare, Paşcani, Buzău, Piatra Neamţ, Alba Iulia, Craiova.

Beneficiem, de asemenea, de o semnificativă reţea de distribuire online. Editura Vremea are propria librărie online (www.edituravremea.ro), dar a încheiat contracte de distribuire şi cu alte magazine online – Elefant, Libris, Cartepedia.

Pagina 1 din 2

Povestea noastră

Editura Vremea a luat ființă în anul 1990. Este una dintre primele edituri particulare din România. În anii care au trecut de atunci, editura a reușit să-și definească personalitatea, impunându-se în lumea cărții ca o prezență distinctă, perenă. Pornită de la zero, editura Vremea publică acum un număr de aproximativ 60 de titluri pe an.

Creșterea ei, fără salturi spectaculoase, dar temeinică și constantă, se sprijină pe tezaurul de muncă atentă a câtorva împătimiți ai cărții, care lucrează în editură încă de la înființarea ei. De-a lungul anilor, ei au fost răsplătiți de prețuirea pe care marele public și cercetătorii de specialitate au acordat-o colecțiilor editurii.

 

Contact

Fii la curent cu ultimele noutăţi! Abonează-te la newsletter.